Ümmetçiliğin çöküşü

Ümmetçiliğin çöküşü

Ülkücünün, milli görüşçünün müslümanlığı
Ülkücünün, milli görüşçünün müslümanlığı

Gerek Türkiye’de gerek dış topraklarda ümmetçilik (islamcılık) bir çöküşe gitmektedir. Buna uyumlu olarak Türkiye’de Milli Görüş ile ona arka çıkan kesimler büyük bir gerileme yaşamaktadırlar. 

Uluslararası alanda da ümmetçilik te sönüşe geçti. Geçmişte i….ABD ile Batı ellerinin eliyle çok güçlü gösterilmişti, ancak onlar yön değiştirince, islam eskiden olduğu üzere kendilerini korumayan müslümanlara kaldı.

Islam, son 50 yıl öncesine değin, islam eksikleri ile benimsenirdide islama doğrudan elestiri az olurdu. Ancak islamin yönetimlerde etken olduğu topraklarda verdiği sınav, içler acisi olarak ortada durmaktadır.

Geçmişten günümüze ümmetçiler, islama gelen eleştirilere karşı bu görüşü dillendirir idiler; « Sorun islamda değil, islamı uygulayanlarin eksikliğinden yada ümmetçilerin kendilerinden kaynaklanmaktadır. Bu ne demektir ?

« -İslam, Kuran eksiksiz, bütün sorunları çözecek güçtedir. »

Ancak, bu ümmetçiler, kuranı kaynak alarak kullansalarda telekeyde (dünyada) bir tek sorunu çözemediler. 

Bu durum gençlerin gözünden kaçmadı. Üstelik Milli Görüş, Ülkücülerin çocukları dinden uzaklaşmaya başladılar. Artık islam çekim gücü olmaktan çıktı. Ümmetçilerin oğulları, kızları dinden imandan soğudular.

Bundan sonrada ümmetçiye olan saygınıin kalktığı üzere, Kuran’a olan saygıda kalkmaya başladı.

Başta immamların oğulları, kızları ipin ucunu kaçırmaktalar. Ortalık toz duman.

Geçmişte gürül gürül camileri dolduran milli Görüşçüler, ülkücüler de artık ancak cumadan cumaya gitmekteler. Soruyorum onlara şimdi. O gün uydugun Kuran, bu gün geçerli degil mi?

Şimdilik bu, ancak islamda ne eksik sorusunuda sizlerden duymak isteriz.  

Yazar: Ülkü Ocakları

Bir ülkücü

Yorum bırakın