Türkler’in konumları nedir ?

https://www.facebook.com/search/top/?q=azərbaycan%20həqiqətləri%20%2F%20bu%20əclafin%20bah-bəhle%20təblig&epa=SEARCH_BOX

Dünden bu güne yaşadıkları yurtlarında Türkler’in konumları nedir ?

Şimdi en önce Türkiye’den başayalım, Türkiye’de Türkler, diğer Türk yurtlarında olduğu gibi öne çıkamamaktadırlar.

Türkiye’de Türkler’in durumları, ülkücü kesimin anlattığı biçimde iyi durumda değil, geçmiştede öyle olmadı.

Uzatmaya gerek yok, bundan bir kaç gün önce AKP başkanı Erdoğan Türkiye Kurultayı’nda (meclis) 50 den çok Kürt elçi (milletvekili) bulundugunu söyledi. Bu bize neyi anlatıyor ?

Demek elçi (milletvekili) olacak olan kişilerin soy kütüklerine bakıyor.

Erdoğan’a soruyoruz, orada kaç Çerkez, kaç Ermeni, kaç Süryani, kaç arap var ?

Bunların tümünü bizler bilemiyoruz, halk bilemiyor. Ancak Erdoğan, Hakan Fidan (mit), CİA, BND, AİVD, MOSSAD, MI 5, biliyorlar.

Çok ilginç, Erdoğan, yanına sözde danışma kurulu kurdu, bunlar eski halk elçileri (milletvekilleri) bunların içindede Türk yok.

Bakanlara bakın bakalım Türk var mı? Yok. İyide eey ülküdaş, MHP’de durum nedir? Orada önemli yerlerde oturanlar açıkça adı türkleşmiş, müslümanlaşmış kişiler oturuyorlar. En ilgincide Devlet (Bahçeli) nin yerine gelecek olanda dönme Ermeni, üstelik mitçi olabilecektir, Şimdilik öne çıkarılan kişi öyledir.

Bu bir çarktır, öyle dönüyor.

Türkiye’nin kaymağını yiyen, içen, soyanlar onlardır.

Onların kuruluşu, dini, görünüşü ne olursa olsun, solcuda dincide sağcıda olsa degişmez. Onlar sürekli tepelere erişebilirler.

Öylede MHP, AKP’nin bunca türk karşıtlığına neden karşı çıkamıyor? İyide Devlet Bey, kendisi Ermeni olunca, sözde ülkücü yayın †ürkgün’ün başında bulunanlar müslümanlaşmış, yarı Ermeni, yarı Kürtler’se AKP’ye karşı çikabilirler mi? Yok.

Biz Türkler ‘de onları şak, şak alkışlarız. Onları peygamberleştiririz.

Bakın, Özal döneminde yüzlerce gizli Ermeni, bölücü kürtler MIT’e alındılar. Sonrada Erdoğan döneminde böyle oldu. MHP bunları bir kerecik gündeme getiremedi. Çünkü MHP içindede yurtsever geçinen, amaçları bozuk Ermenileri gücendirmek isteyemezlerdi.

Devlet Fettahoğlu (Bahçeli) Türk IRKINA attığı kazıklar için Gök Tanrı'dan özür dilemiş dediler.
Devlet Fettahoğlu (Bahçeli) Türk IRKINA attığı kazıklar için Gök Tanrı’dan özür dilemiş dediler.

Bahçeli neden bir kerecik Azerbaycan’da Türkler’e yapılanlar için açıklama yapmaz? Türkiye’de gerçek bir yoksulluk, işsizlik var iken, Bahçeli neden halkına arka çıkmıyor?

Anlıyorum, Türk halkının ezilmesi ne ERMENİ Bahçeli’yi, nede ben Kürdüm diyen Metin Özkan’ı ilgilendirmemektedir.

Halk çıkmazda devlet Bey’de cami resmi yayınlamış, cuma kutlamış!

Yusuf Hallaçoğlu halka bir iyilik yapayım dedi, kalktı bir sürü önemli kişilerin işin gerçeğinde Ermeni oldukları, ancak kendilerini kürt diye yazdırdıklerını söyledi, bazı kişilerin adlarını sundu. O biliyordu, Devlet Bey’imizinde kütüğü pek iyi deyildi. Bu konuşmalar, olayı peki kim kimdire götürebilir diye artık Devlet Bey, onun ipini çekti, sonrada başka nedenler göstererek, onu uzaklaştırmış oldu.

Türkiye’de Devlet Fettahoğlu (Bahçeli), yıllarca bir MİT’çi olarak Erdoğan’a gizlice çalıştıysa bu olay, Kazak, Kırgız, Türkmen, Rusya, Azerbaycan’dada böyle olduğu anlaşıldı. Doğu Perinçek’te MİT’e çalışırdı, biz bu durum 2005, 2006 yılında öğrenmiştik. Bunun içinde bu satılmış sözde sosyalist ile “milliyetçi” Devlet Fettahoğlu’da sonunda ortaya çıktılar. Asağıdada Azerbaycan’ın durumunu size anlatmaya çalıştık.

Ulan eye Türk, sen sonde “milliyetçi parti” idi altinda yok ediyorlar.

Tofiq Yaqublu tutuklandı. Gizlice KGB'ye isleyenler bırakıldı yada tutuklanmadılar.
Tofiq Yaqublu tutuklandı. Gizlice KGB’ye isleyenler bırakıldı yada tutuklanmadılar.

Gelelim Azerbaycan’a

Azerbaycan’da oyun Türkiye’dekine uyuyor. Elçibey döneminde, Elçibey’in yakınında toplanmış olanların içinde, eskiden beri KGB’ye bağlı olanlar sızmışlardı. bunların çoklarıda Kürt olarak bilinen Ermenilerden olusmakta idi. İsa Gamber, ayaklanma ile devrilmiş Aliyev’i ayaklananları evlerine yollayarak, yeniden Aliyev’i başkanlığa oturtu. O Olay oluncu araştırdık, neden diye? Bildik, O da kendisini Kürt olarak yazdırıp ancak, eski ataları Ermeni olmuş, üstelik Azerbaycan MİT’in üyesi olduğu anlaşıldı.  Yine Elçibey’in Genel Kurmay Başkanı yetkisine yükselttiği Suret Hüseyin, başkaldırmış idi. Oda Azerbaycan MİT’inin üyesi idi. Elçibey o nedenlede kısa sürede koltuğunu bırakıp getti.

Sonra Aliyey geldi. Elçibey ile birlikte olanlardan ileri gelenleri (bakan + bazı subaylar + kendisinin ordunun başına oturttugu Suret Huseyinov) el altından Haydar Aliyev’e destek verdiler. Bir kısmıda açıkca Haydar Aliyev’i desteklediler. Çok az bir kesim savaşçılar ancak yetkisizler yanında kaldılar. Elçibey, pek çok konunun çözümünü de Isa Gamber (Kürt kökenli ancak bir yerden Ermenilik var mı? bilemiyörüz.) denilen kişiye vermişti. Azerbaycan’ın başta güvenlik sorunları vardı, buna karşılık göreve getirilenler, sorunları çözmede güçsüz kalıyorlardı. Bu durum eski KGB’li Haydar Aliyev’i eyleme geçirdi. Aliyev ile Rusya’ya bağlılığı ile tanınmış olan Suret Hüseyinov Elçibey’e baş kaldırdı. Elçibey baskaldırıya karşı koyamadı. Kısa sürede Rus, İran, Türkiye’den Demirel’inde arka çıkmasi ile Elçibey yetkilerini Haydar Aliyev’e verdi.

Çok ilginctir, Haydar aliyev, yönetime geldikten sonra yavaş, yavaş, bütün Türk kökenlileri işlerinden çıkarıp, Ermeni, Kürt, başka azınlıikları onların yerlerine yerleştirdiler. Böylece Azerbaycan’da yaşayan Azerbaycanlılar, öz yurtlarında yıllardır ezildiler. Haydar Aliyev, öldükten sonra oğlunu yerine koydurttu.

O gün bu gün gizli Ermeniler’in, bölücü Kürtler’in bazı köylere yerlestirilmeleri çok arttı.

Azerbaycan yönetimi içerde doğrudan Türkler’e soy kırımı uygular iken, yine azerbaycan yönetimine bağlı kişiler, Türkiye’de sözde (milliyetçi) kesimle ilişkilerini geliştirip, sonunda Azerbaycan’da işlerin iyi gittiğini, “böyük Türk dünyası kuracağız” diye, Türkiye’ye övgüler yağdırarak, kendilerini bir yurtsever Azerbaycanlı olarak Türkiye’de Türkler’e övdürdüler. Bunlar Aliyev yönetiminin adına göz karartma oyunları idi.

İş bitmedi, gerek Haydar Aliyev kendisi sonrada oğlu yönetime aday olan diğer kuruluşları (partiler) etki altına alarak, yıllarca Azerbaycan’ı soyarak, halkı aldadarak, bir Saddam’ca Azerbaycan’ı yönettiler. Sözde kendilerine karşı olan kuruluşların içine gizli güçlerini (ajan) yerleştirdikleri için, yeterince tepki verecek kimse kalmamıştı.

Bu gün Azerbaycan’da savaşa katılıp toprakları için yaralanmış kim varsa en yoksul, en çöküntülü yaşamdalar. Ağzını açanlar da tutuklanıp kimisinin ölüsü boş tarlalara atılmaktadır.

Şimdi soru şu, nerede sizin amının önünde ağildiğiniz, böyük “milliyetçi, türkçü Ganire Pasayev’eniz? Ortaya çıkıp “neden Türkler’i Azerbaycan’da eziyörsünüz desin.

Bakın şimdi bizde yurtseverler Feto + AKP eliyle ezildilerse, azerbaycan’da da Aliyevler’in elleriyle ezildiler. Üç beş götü boklu kalkıp Elham Aliyev ile Turan kurulacagını anlatıyor. Kansızlar, dönmeler, sapıklar, önce bilin sonra konuşun.

Türkiye’de durum çok kötü, umut edilen MHP’nin başındakı kişi AKP’ye geçti.

Azerbaycan’da bir kac kurulusun dışında başta Musavat p. (İsa Gamber + Ali Hacili), Suret Hüseyinovlar,… gizlice Elham aliyev’e arka çıkıyorlar.

Gercek durum bu…

Yurtsever tutuklular
Yurtsever tutuklular

 

Yazar: Ülkü Ocakları

Bir ülkücü

Yorum bırakın