AKP yakasında neler oluyor?

Gündem: AKP yakasında neler oluyor?

AKP, uzun bir yönetme döneminden sonra duraklama dönemine girmiştir. Bu gelişme bundan üç dört yıl öncesi beklensede, açık duraklama kendisini etken olarak göstermemiştir.

Bunun nedenleri toplumun, iç yapısı, birde yönetimdeki gücün AKP, karşısındakı kesimleri (CHP, MHP, BBP, başkaları) içeriden vurarak, halka AKP’yi bir tek kurtuluş yolu olarak göstermesine bağlı olmuştur.

Buna başka nedenlerde ekleyebilirsiniz.

Şimdi ise, AKP, kullanma günü geçmis bir yiyecek durumuna düşmüştür. Bozulma belirtileri başlamıştır.

Bunu nereden anlayabiliyoruz? AKP, kendisini oluşturan, geliştiren, yükselten ortaklarını bir bir yittirmiştir.

Önce iç ortaklarını yitirmiştir. Bunlar kimlerdi?, yada kimlerin olusumlarıydı? Derseniz.

En etken kesim FETÖ idi. FETÖ ile AKP sağ kanadını koparttırdı. Seçimlerde pek etkisi görülmesede, FETÖ’süz, AKP’nin kendisini yasa dışı, yasa içi alanlarda eskisi gibi iyi gösterememektedir.

Tek başına çalmayı bile başaramamış, ağzına yüzüne bulaştırmıştır.

FETÖ gidince yurttaşın başarısız çocuklarına sınavlarda başarı yolu tıkanmıştır. Onun bunun yerine sınavlara başkalarını sokarak, iş kazandırma düzeni bozulmuştur.

Devlet mallarıda satıla satıla, dağıta dağıta tükenince tünelin sonu görünmüştür.

Bu gün AKP’nin bölünmesi kendisini sorgulaması gecikmişse burada MİT’in Erdoğan’ın elinde oyuncak bir kuruluşa dönderilmesindendir. Buda doğaldır. Hakan Fidan, sonradan bir indirme olarak kuruma sokulmuştur. Onun içinde oda, yönetim değişirse kendisinin yasalarla yüzleşmesinde korktuğundan, titreye titreye yasaları çizerek bu yönetimin görevde kalması için çalışmaktadır.

 

Bir düşünün, bu gün günde 4-5 kişi PKK ya karşı savaşta kara toprağa düşerken kimseden AKP ye karşı ses yükselmiyor. Ya birde bir başkası ortak olsaydı? CHP yada MHP, ne olacaktı?

Söz de yaygarada böyle olacaktı. “Ne yapalım AKP dönemi iyiydi, ancak halkımız bize ortak kazandırdı. Olaylar başladı, ölüler geliyor. Gelecek seçimde AKP ye oy verin kan dursun.” Diyeceklerdi.

Böyle pişkinlerle karşı karşıya bu toplum.

Bu gün gelinen yer neresidir?

AKP çok büyük bir korkuya kapılmış durumdadır. Kendi aralarında konuştukları tek konu: “Ya Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, yada aramı.dan ayrılan bunca kişiler (Salih Tuğ, Nevzat Yalçıntaş, Bülent Arınç, Hayati Yazıcı, Abdullah gül, Hüseyin Çelik, Nihat Ergün), yaptığımız yasadışılıkları dışarıya çıkarırsa ne olacağız?” biçimindedir.

 

Dün Mehtap Yılmaz ağlamaklı yazısını böyle yazmış: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/mehtap-yilmaz/allah-bu-memleketi-istikameti-hamamonu-olanlara-birakmasin-13724.html

Bu gün Emin Pazarcı’da korku kokan yazısını böyle yazmış:

http://www.aksam.com.tr/yazarlar/emin-pazarci/lawrence-trolice-brutus-e2-80-a6/haber-488738

Bu anda AKP’de büyük bir korku yayılmış durumdadır.

 

Bu kez Hüseyin Çelik yazdı, Arınç retweet etti: Biz Ak Parti’nin yanaşmaları değiliz

08 Şubat 2016 – 16:54:00

Bu kez Hüseyin Çelik yazdı, Arınç retweet etti: Biz Ak Parti’nin yanaşmaları değiliz

Eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son açıklamalarının AK Parti içinde yarattığı tartışmalara değindi. “Biz Ak Parti’nin yanaşmaları değiliz” diyen Çelik, “Eleştiri hak, hakâret acizliktir” ifadesini kullandı. İşte o yazının öne çıkan bölümleri:

– Büyüklerimiz “müsademe-i efkârdan barika-i hakikat doğar” demişlerdir. Yani: fikirlerin çatışmasından gerçek denen şimşek doğar. Allah insanları farklı farklı yaratmıştır. Yaradılışın özü, çeşitlilik ve çoğulluktur.

– Emevilerle beraber, istişare, tartışma ve eleştiri rafa kalktı. İslam tarihinde ne yazık ki Cumhurî uygulama, yerini saltanata bıraktı. Saltanat, ortak ve aykırı görüş kabul etmez.

– Oldum olası Batı demokrasilerinde de istişare, tartışma, hatta rahatsız edecek derecede aykırı düşme ve eleştiri olmazsa olmaz kabul edilmektedir.

– Yanlış anlaşılmasın istişare, önceden biri veya birileri tarafından kararlaştırılan konuların bir heyete tasdik ettirilmesi değildir. İstişare, her türlü peşin kabulden arınmış bir tartışmayı ve fikir alışverişini gerektirir. Yani miş gibi yapmak istişare olmaz.

– Genç kardeşlerimize hatırlatmakta belki fayda vardır. Biz Ak Parti’nin yanaşmaları değil aslî unsurlarıyız: Ben, DYP’den ayrılıp Ak Parti’nin kurucuları arasında yer alırken, bugün büyüklerimizin iltifatlarına mazhar olan, uçaklarından ve heyetlerinden hiç eksik olmayan, kapılarını bolca aşındıran birçok kimse, Milli Görüşçü damgası yiyip, 28 Şubatçıların hışmına uğramamak için selamlarını bile esirgiyorlardı.

– Sayın Arınç’ın, benim veya başka bir arkadaşımızın söyledikleri, yazdıkları bazı Ak Partili arkadaşların, bazı kapıkulu gazetecilerinin veya sosyal medya kullanıcısı sözümona troll ve troliçelerin hoşuna gitmeyebilir. Bizi bundan dolayı eleştirmek de en tabii haklarıdır. Ancak tuvaletlerin kapısının arkasına bile yazılamayacak ifadelerle bize saldırılmasının akıl tutulmasından başka izahı yoktur.

– Ben Ak Partilileri ve Ak Parti gençliğini bundan tenzih ederim. Çünkü Ak Parti gençliğinin böyle bir seviyesizliğe alet olmayacağına inanıyorum. Eleştirmekle hakaret etmek, haysiyet cellatlığı yapmak, işi şahsiyata dökmek, insanların aile fertlerine saldırmak, onları paralelci ilan etmek ve nihayet bütün bunları fikrini söyleyen, itirazını medeni bir şekilde dillendiren kişiye karşı bir linç kampanyasına dönüştürmek demokrasiyle de insanlıkla da, islamlıkla da bağdaşmaz.

– Hele ki bu kimseler, yıllarca bu Parti’nin taşıyıcı kolonları olarak vazife almışlarsa…Hele ki bu insanlar, çileli günlerin baş eğmeyen neferleri İse…Hele ki bunlar, en zor gün ve anlarda sizinle beraber hak, hukuk ve demokrasi mücadelesi veren gazetecilerse…

– Özgüven patlaması ve güç zehirlenmesi, sitem eden, kırgın olan veya zarar vermemek adına kenarda duran herkese ” sanki kunduramdan bir çivi düşmüş” muamelesi yaparsa gün gelir yalın ayak kalmak mukadder olur. Bizden söylemesi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

1) Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30 Ocak’ta CNN Türk’te Taha Akyol’un programında konuştu.

Bülent Arınç Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili konuştuBülent Arınç Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili konuştu

2) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç’ın Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi, “Benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi dürüst bir hareket değildir” dedi.

Erdoğan'dan Bülent Arınç'a: Dürüst davranmıyorErdoğan’dan Bülent Arınç’a: Dürüst davranmıyor

Arınç, gelen eleştirilere Twitter’da yazılı açıklamayla yanıt verdi, ”Söylediğim her sözün sonuna kadar arkasındayım” dedi. Arınç’ın 6 sayfalık açıklamasını Çelik kendi hesabından retweetledi.

Bülent Arınç: Söylediğim her sözün arkasındayımBülent Arınç: Söylediğim her sözün arkasındayım

Yazar: Ülkü Ocakları

Bir ülkücü

Yorum bırakın