Hoca Ahmet Yasevi’nin Türkler için bir anlamı var mıdır?

Erdoğan Aslıyüce, Hoca Ahmet Yasevi Vakfı, Hoca Ahmet Yasevi kimdir? Nedir?

Hoca Ahmet Yasevi’nin Türkler için bir anlamı var mıdır?

Değerli okuyucularımız, ülküdaşlarımız,

Sözü uzatmadan, sözün özünü belirteyim. Erdoğan Aslıyüce neden Hoca Ahmet Yasevi’ye sarılmış onun adına kuruluşlar kurmuştur?

Hoca Ahmet Yasevi’nin Türkler için bir anlamı var mıdır?

Yoktur. Neden?

Çünkü o bir Türk değildi. Kendisi göçmendi. Arap kökenli idi. Onun eserini okuyan kişi onun kullandığı dili görünce yaşam boyu yasadığı Kazak topraklarında konuşulan dili iyi bilmemektedir. 

Hoca Ahmet Yasevi, Mevlana’nın   Şems-i Tebrizi ile olan erkek erkeğe ilişkisini andıran Hoca Ahmet Yasevi’ninde Arslan Bab’la ilişkisi vardı. Oda bir erkeği sevmekte idi. Hoca Ahmet Yasevi’nin gerçek eserinde bunu açıkça yazmıştır. Türkiye Türkçesi’ndekilerde bu konular çıkarılmıştır.

Hoca Ahmet Yasevi, kadınların kırbaçlanmasını istemıştır. Ayrıca eserinde “Kazak bana yabancıdır.” Diyerek kendisinin Türk olmadığını belirtmiştir. 

Gelelim düğün değil, bayram değil iken Erdoğan Aslıyüce neden Hoca Ahmet Yasevi’ye sarılmıştır. 

Neden Bilge Kağan değil? Neden Cengiz Kağan değil?

Neden Atatürk değil? Kuran’ islamı dışından birisi olan Hoca Ahmet Yasevi’dir. Onun eserinin ilk yaprağında “Benim eserim Kuran ayetlerine eşittir.” Yazılıdır.

Bu Türk-İslamcılar, kaba saba bilgisizdirler. Bakın ABD eski Başkanı Bush’un müslüman toplumları islamlaştırma cosparı gereğince Türk Kağanları nın üstlerinin örtülüp Türk atası yerine bir tarikatçı olan Hoca Ahmet Yasevi’nin yerleştirilmesi gereği üzerine, pek çok Hoca Ahmet Yasevi derneği yada kuruluşu kurduruldu. Onu anlatan yüzlerce eserler bastırıldı.

CIA’nın belli ölçülerde amacına erişmesi üzerine son yıllarda o kurulan Hoca Ahmet Yasevi kurulusları, yayınlarıda önemini yitirdi.

Erdoğan Aslıyüce, bilgisiz görgüsüz gösterişle sözde turancı idi. ABD, bir elemanını yitirdi. Toprağı bol olsun.

Uyan Eyy Halkım.

Bir bilgi: Bu konuda CIA’nın yüklü görevlisi NAMIK KEMAL ZEYBEK’tir. Oda bilgisiz, vurguncudur. İşi Türkçüleri yanıltmaktır. Aydın Doğan’ın anılarında onun geçmişinde atalarından Ermeni olanlar olmuş.

Onuda yaz derseniz yazayım.   

Yazar: Ülkü Ocakları

Bir ülkücü

Yorum bırakın