Sinan Ateş’in öldürülmesinin sonuçları nedir?

Değerli okuyucular,

Öncelikle sizlerden, bizim görevimizi eksik yaptığımız, sizi gerektiği üzere bilgilendire medigimiz için özür dileriz.

Neden görevimizi yapamadık?

  1.  Bazan savcılıkça sorgulandık. 

2. Yayınlarımız nedeni ile kıyın (ceza) aldık, ödedik. 

  • Sürekli uyarıldık, kurum (mit) sık, sık bunu yapmayın, onu yapmayın deyip durdu.

Birde kendi güvenliklerimizin sorunu bulunmaktadır.

Gelelim konuya: 

Sinan Ateş’in öldürülmesinin sonuçları nedir?

Bu olay, MHP’yide, AKP yide çok yaraladı. Belki görünen etkisi azdı, ancak bir dip dalga yarattı. 

Bu olayın oylara etkisi görülememiş idi. Bu durumda gerek Devlet Fettahoğlu’nu (Bahçeli) gerekse Erdoğan’ı, onların yandaşlarını sorumsuz durmaya yöneltmiş idi.

Ancak AKP ile MHP arasında doğan el altından süren itişmeler nedeni ile gizli sanılan bilgiler, belgeler orada burada yayınlanarak yargılamanın doğal yapılmasının yolu açılmaktadır.

Burada bizim belirteceğimiz bilgi MHP ile Ülkü Ocakları’nın bu duruma gelişi, getirilişidir.

Gerek MHP liler, gerekse AKP’liler kendilerini uyanık sanarak, bilinenleri gizlemeye, birbirlerini kucaklar iken ısırmayı denerler iken, günden güne oylarının düştüğünü görddüler.

Bu gelişme onların adım atmalarını gerektirdi.

Düşünün, bu olayı göz göre göre biline biline, tuzak kurarak, üstelikte öldürüleni korkutarak gerçekleştirdiler. 

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı bütün ülkü ocaklarına, Sinan Ateş’ten uzak durmalarını buyruk olarak bildirdiler.

Ayrıca olayda bir gizlilik olmadı. Çünkü el (devlet) bizim elimizde, kimse kendilerini tutamaz sandılar.   

MHP dışından olaya bakanlar, “Devlet Bahçeli geçmişte ülkücüleri sokaklardan, çatışmalardan çekmişti.” Diye yorum yapmaktalar. Ancak bu doğru değildi. Bizde o günlerde onun açıklamalarına sevinmiş idik. 

Ancak o günden bu güne deyin MHP’nin saldırganlığı içe dönük olarak sürdü.

Kimi gençler Türkçü oldukları, kimi gençler baştakıları dinlemedikleri, kimisi genel başkanı eleştirdiği için öldürüldüler. 

Son yıllarda da ülkücü yazarlara, açık alanlarda genç ülkücüleri saldırttılar.

Yöneticiler yalnızca baktıar, sanıklar tutuklanmadılar.

MHP, gücünü korumayı, kendi tabanını baskılamakta buldu. 

Bu arada onlarca ocaklarda kendi ülküdaşlarını dövdüler, kovdular. Biz bunları görerek bu günlere geldik. 

Bunun ana nedenlerinden biride MHP, yönetime degil, talan bölüşmesine ortak olduğu için, vurdu, kırdı yasasını kullandı.

Olcay Kılavuz geçmişte uzagı vuran mıltık (silah) la görüntü vermekte idi.  Ahmet Yigit Yıldırım açıkça eski ocak başkanlarını korkutan sözler söylüyordu. Açıkça “Onun ipini çektik, bunun (kalemini) kırdık.” demekte idi.

Ocaklar, tarikatlara açık duruma getirildi. Kapıların arkasıından MİTçiler ipi ellerinde tutuyorlardı. 

Bu olayda da MHP’lilere bile bile, göre göre arka çıkarak, bu ölüme yol açtılar. Bunu MHP yönetimide yuttu. 

Boylece kamu oyunda MHP yönetimi suç üstü yakalanmış oldu. 

Sayın Bahçeli bu işleri artık eline ayağına bulastırdı. Bu iş onun işi olmaktan çıktı. Başka gençler yanmadan çekip gitsin. 

Ermeni kökenli bir müslüman olarak, ülkücülüğü parmağında oynattı. Ancak üten değil, ütülen oldu.

ALINTILAR aşağıdadır.

Çağrı Ünel’e 10 yıl hapis: Sinan Ateş cinayetinin fitilini ateşleyen olay olarak görülüyordu

Çağrı Ünel'e 10 yıl hapis: Sinan Ateş cinayetinin fitilini ateşleyen olay olarak görülüyordu

24/05/2024 16:01KAYNAK: AJANSLAR

Mersin’de Ülkü Ocakları Eski Başkanı Çağrı Ünel’e yönelik gerçekleşen saldırının, cinayetle sonuçlanmasıyla başlatılan adli yargılama netlik kazandı. Mahkeme, Ünel’in 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş’in ekibinden olduğu bilinen Çağrı Ünel için Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, saldırıdan önce Ünel’in Sinan Ateş’e destek vermemesi için tehditler aldığını söylemişti.

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı ve 31 Aralık 2022’de öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ekibinden olduğu bilinen Çağrı Ünel’in yargılandığı davada mahkeme, kararı açıklandı. Ünel, tartışma sırasında işlediği cinayet nedeniyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ADVERTISING

NE OLMUŞTU?

Olay, 15 Mart 2022’de meydana geldi. Ülkücü olduğu öne sürülen bir grup, iddiaya göre; eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’e saldırıda bulundu. Adana ve Osmaniye’den geldikleri iddia edilen saldırganlar, Ünel’e saldırmak için Mersin’de bir araya geldiler.

Ünel, kendisine yönelik bu saldırıya karşı koymaya çalışırken, ruhsatsız silahıyla ateş etti ve Emrullah Aslan’ın ölümüne neden oldu.

‘SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN BAŞLANGICI’

Kamuoyundan Ünel’e yönelik yapılan saldırının, 30 Aralık 2022’de öldürülen Ateş cinayetinin başlangıcı ve ayak sesleri olarak nitelendiriyor.

Sinan Ateş Ülkü Ocakları’ndaki görevini bırakınca, Ateş’in ekibinden olan Ünel de görevinden alınmıştı.

‘SİNAN ATEŞ’E DESTEK OLMAMASI İSTENMİŞTİ’

Sinan Ateş’in arkadaşı Çağrı Ünel’e Mersin’de düzenlenen saldırıya ilişkin de konuşan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

“Rahmetli eşim döneminde Mersin Ülkü Ocakları başkanı olarak görev yapan ve eşimden sonra görevden alınan Çağrı Ünel de kendi sosyal medya hesabından eşim hakkındaki asılsız haberler karşısında eşime destek niteliğinde paylaşımlar yapmıştı.

Bunun üzerine Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olan Ömer Şanlı isimli şahıs Çağrı Ünel’i arayarak eşime destek olmamasını, yaptığı paylaşımları kaldırmasını istemiş. Çağrı Ünel de paylaşımlarını kaldırmayacağını, rahmetli eşimin arkadaşı olduğunu, kendisinin de artık Ocak Başkanı olmadığını ve kendisine talimat veremeyeceklerini söylemiş.

‘O HALDE BUNUN SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ’

Ömer Şanlı da ‘O halde bunun sonuçlarına katlanırsınız’ şeklinde Ünel’i tehdit etmiş. Bu konuşmayı Ünel, rahmetli eşimi benim yanımda olduğu sırada telefonla arayarak kendisine bu şekilde iletmişti. Eşim de ‘Bunlar iyice azıttılar, dur durak bilmiyorlar, aman kardeşim kendinize dikkat edin, Allah korusun’ seklinde uyararak kendisine dikkat etmesini tembihlemişti.”

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Ünel’e saldırı oldu. Adana ve Osmaniye Ülkü Ocakları’na mensup olduğunu duyduğumuz yaklaşık 10 kişi tarafından bıçaklarla ve sopalarla saldırı düzenlenmiş. Ünel kendisine yapılan saldırıyla oluşan arbede sırasında kendisini savunmak üzere silahını kullanmış ve olay yerinde Emrullah Kaplan isimli Kadirli Ülkü Ocakları mensubu olduğunu öğrendiğimiz bir genç hayatını kaybetmiş.

Rahmetli eşim ve Ünel arasında geçen bu konuşmalar ve Ünel’e Ülkü Ocakları Genel Merkezi yöneticileri tarafından eşim hakkında yapılan baskı ve tehditlerin ayrıntıları hususunda Ünel’in ifadesine başvurulmasını istiyorum. Ünel’e yapılan bu saldırının Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatı ile yapıldığı aşikardır.”

Ateş, Yıldırım bu olay sonrasındaki açıklamada eşinin alenen tehdit edildiğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER

Sinan Ateş davası büyüyor: MHP’li Olcay Kılavuz hakkında soruşturmaSinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e iki yakın silahlı koruma: Ölüm tehditleri alıyorduDervişoğlu’ndan iktidara yargı eleştirisi: Sinan Ateş’in kanıyla iddianame değil ibraname hazırladılarAyhan Bora Kaplan davası müştekisinden çarpıcı iddia: Sinan Ateş silah kaçakçılığını bildiği için öldürüldüÖzel’den Bahçeli’ye Sinan Ateş tepkisi: Şu dört soruya cevap verinİfadesi iddianameye eklenmeyen Sinan Ateş’in arkadaşı konuştu: Biz cenaze başındayken kutlama yaptılarSinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Tehditler alıyorum, beni de öldüreceklerBabacan’dan iktidara Sinan Ateş ve Osman Kavala tepkisi: Yargı karar verirken Beştepe’ye bakıyor

Sinan Ateş davası büyüyor: MHP’li Olcay Kılavuz hakkında soruşturma

Sinan Ateş davası büyüyor: MHP'li Olcay Kılavuz hakkında soruşturma

24/05/2024 15:10KAYNAK: KARAR

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. MHP eski Mersin Milletvekili ve Devlet Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz’un şüpheli sıfatıyla hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Dosyanın parlamenter soruşturma bürosunda olduğu belirtildi. Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’in cinayetinde Kılavuz’un da şüpheliler arasında yer aldığı ortaya çıktı. Bu gelişme, soruşturmanın seyrini etkileyebilir.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma büyüyor.

ADVERTISING

Sinan Ateş cinayetinde MHP eski Mersin Milletvekili, MHP lideri Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz’un da şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.

Kritik gelişmeyi SÖZCÜ TV’de duyuran SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in şikayeti sonrası işlem yapıldığını, Kılavuz’un olay tarihinde milletvekili olduğu gerekçesiyle dosyanın parlamenter soruşturma bürosuna iletildiğini kaydetti. Kılavuz hakkında fezleke hazırlanıp hazırlanmadığı henüz bilinmiyor.

Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmıştı.

Yazar: Ülkü Ocakları

Bir ülkücü

Yorum bırakın