Recep Tayyip Erdoğan: “hadis islamı” dedi

DUYURU: Çok yakında Hüseyin Feyzullah (Türkeş)’ın Mustafa Ok’u öldürün buyruğunu vermesi, Istanbul Ülkü Ocagı’nında Mustafa Ok’u öldürme girişimleri, burada yayınlanacaktır.

Erdoğan kuran islamına karşı önlem almaya başladı
Erdoğan kuran islamına karşı önlem almaya başladı

Günümüz katı, gerçek kaynaklara dayanan islam yorumcuları ile çoğu uydurma hadislere dayanan islam yorumcuları arasında doğacak çatışmaya gebedir.

 

 

Kuran ile islam
Kuran ile islam

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın savunduğu uydurma islam!

Kuran islamı ile Hadis islamı savaşı başladı.

Recep Tayyip Erdoğan: hadis islami istedi
Recep Tayyip Erdoğan: hadis islami istedi

Düğün değil, bayram değil ne olduda sayın Erdoğan, birden bire aşırı biçimde bazı “ayet”leri öne çıkarmakta olan tarikat kurucu yada sözcülerine karşı bir çıkış yaptı?

Üstelik birde yüz yıllarlık bir tartışmayıda gündeme getirdi. “İslamda yenileşme” yolunu açtı.

Toplumda Erdoğan-tarikat ilişkileri konusunda olan beklenti, bambaşka idi.
İlginçtir, bu tarikatlar, bu tekkelere Osmanlıdan günümüze arka çıkılmasının gerçek nedeni, Islamı sünnetlere dayandıran kurallarınKuran ayetleri degil” toplumada, yönetimede dayatılması idi.
Türkiye’nin tepesi, Erdoğan yönetiminde tarikatlara açık duruma getirilmişti. Birlikte az gidildi uz gidildi, dere tepe düz gidildi, ancak bu Kuran‘a dayanan müslüman olarak görülen kesimin artık ipleri çekilme girişimi başlıyor, diyebiliriz.
Erdoğan bu işi üstelik seçimlerde kendisine arka çıkmasını beklediği tarikatlara karşı neden başlatıyor?
Burada bir terslik yok mu?
Bence yok. Neden mi?
Ben Erdogan‘ın bu çıkışının dayanağını, iki yerde görebiliyorum.
1. Yapılan seçim oy arastırmalarında bu tarikatlar konusunda olumsuz tepki gelmiş olabilir.
2. Mit, tarikatların dış ilişkilerini belirlemiş olabilir.
Bence tarikatların dış baglantıları MİT‘i uyardı, MİT‘te Erdoğan’ı uyardı.
Türkiye ‘de bu konularda, doğru, bilimli olarak araştırmalar yapılmadığı için, üstelik bu bölücü tarikatlar, Erdoğan yönetimince korundukları için toplum bilgilenememektedir. Özellikle bu tarikatlar, çocuk bozma işlerinin gerçekleştiği yerlerdir.
Geçmişteki, komunist akımlar, ülkücü, yada milli görüşçüler dışa bağımlıydılar, şimdide tarikatların yönetimleri dışardan yapılmaktadır. Bu durumda Erdoğan’ın seçim işlerine çomak sokabilmektedir.

Bundanda önemlisi, dünün yumuşak islamı, bu gün gerçek islama evrilme, dünün yumuşak müslümanlarıda gerçek müslümana evrilmektedir. Bu gelişmede Erdoğan ile yandaşlarını üzmektedir. Bilinçli müslümanlar çoğaldıkça Erdoğan ile yakınında toplanan uydurulmuş islama arka çıkanların ekmek tekneleri kırılmaya başlayacaktır.

Okuyucunun bilmesi gerekende budur. Bu gerçekten islamı kaynagına dayandırarak yorumlayanlar la islamı uydurma hadislere, dedi kodulara dayandırarak yorumlayanlar arasında korkunç bir iç çekişme yaşanacaktır. Bu doğal bir gelişmedir.

Bu tartışma fasizm ile komunizm arasında olan çatışmadanda ağır, etkili olabilecektir. Erdoğan bu durumu görmüş, anlamış, önlemini almaya başlamıştır.

Erdogan’ın önündeki en büyük taş engel, bu gerçek islama dayananlardır. Tartışmanın tam ocağıda budur.  

 

 

Yazar: Ülkü Ocakları

Bir ülkücü

Yorum bırakın